Menu

Få 3 gratis tilbud

   Spar 20-25% på håndværkeropgaver

Få 3 tilbud på billig rengøring - gratis og uforpligtende

Polering

En rengøringsmetode, hvor der gnides kraftigt på en overflade, som bevirker, at materiale og overfladebehandling får en dybere glans.

 

Polervæske

Tidligere fremstillede man selv polervæske til afrensning af træmøbler. Væsken blev blandet af lige dele terpentin og eddike, en halv del sprit og et par dråber paraffinolie. Væskerne blev hældt på en flaske og gennemrystet og blev i øvrigt opbevaret i samme flaske. Midlet blev også brugt til politurbehandlede møbler på trods af, at polervæsken indeholdt sprit, som opløser polituren. Men blev møblet hurtigt efterpudset med en tør og sugende klud, kunne man fjerne snavset og alligevel bevare den smukke politur. Fø 3 tiltalende tilbud på privat rengøring i Hjørring i dag. Vil man lave sådan en blanding, er det meget vigtigt, at flasken mærkes tydeligt og stilles, så børn ikke kan komme til den og i øvrigt kasseres som farligt affald, hvis den ikke skal bruges.

 

Polish

En vandig opløsning af polymer, voks, harpiks, forskellige opløsningsmidler og konserveringsmidler. Lægges som beskyttende lag på gulve, der er udsat for stort slid, eller hvor der ønskes særlig glans, Der er mange typer polish, og man må følge brugsanvisningen på den, man køber.

 

Politur og politurbehandlede møbler

Politur fremstilles af shellak opløst i sprit og er en hurtigttørrende lak, der bruges til politurbehandling af finere møbler. Overfladen kan poleres op til en dyb glans og glød, men er meget sart og tåler ikke vand og spiritus. Vedligeholdes og rengøres ved tør aftørring og behandles ind imellem med polervæske eller specialmiddel. Behandlingen forekommer primært på gamle møbler og antikviteter og kan erstattes af mere modstandsdygtige lakker. Lakerede overflader har dog ikke den samme dybe glans.

 

Polyamid

Eller nylon. Et syntetisk fiber med meget stor riv- og slidstyrke og ret god vandsugeevne. Den er lysfølsom og gulner i sollys. Polyamid bruges i blanding med naturfibre eller andre syntetiske fibre. Bruges til gulvtæpper, mikrofiberklude og til skuresvampe.

 

Polyester

Slidstærke syntetiske fibre, der er mindre varmefølsomme end mange andre syntetiske fibre. Bruges ofte som blandingsfibre med naturfibre eller andre syntetiske fibre. Bruges det sammen med bomuld, giver det et meget slidstærk materiale, som udnyttes til klude og mopgarner. Indhent 3 gratis favorable tilbud på privat rengøring på Frederiksberg og spar 22-28 procent. Polyester kan forarbejdes til mikrofibre, hvor der opnås en meget stor fiberoverflade.

 

Polymerer

Stoffer, hvor flere små molekyler reagerer og danner store makromolekylære forbindelser.

 

Polstrede møbler

Sidde og liggemøbler, hvor sæde, ryg og evt. armlæn er forsynet med et underlag af fjedrende polstringer og betrukket med stof eller læder.

 

Certificering af rengøring

Et skriftligt bevis for, at nogle bestemte krav er opfyldt og fortsat fastholdes. Certificering bruges i forbindelse med både serviceydelser og produkter. Som eksempel på serviceydelser er rengøring, flyttevirksomhed og transport. Produkter kan f.eks. være rengøringsmidler, emballage eller maskiner. Et kendt certificeringssystem er ISO-certificeringen. ISO star for International Standardization Organization. Det er et internationalt anerkendt standardiseringsorgan, hvor de enkelte medlemslande har et fælles referencegrundlag på det globale marked. DS/EN ISO-9000 er den danske betegnelse for standardiseringsserien, hvor de enkelte virksomheder efter bestemte krav og standarder kan blive certificerede. Forudsætningen er, at virksomheden er i stand til at opstille og opfylde interne og eksterne kvalitetskrav. Systemet bruges ofte i forbindelse med kvalitetsstyring.

Inden for ISO-systemet findes tre vigtige standarder:

  • ISO 9001: Stiller krav om kvalitetsstyring i alle led i en organisation. Krav ved udvikling, konstruktion, produktion, installation og service.
  • ISO 9002: Stiller krav om kvalitetsstyring i alle aktiviteter bortset fra udvikling, service og salg.
  • ISO 9003: Stiller krav om kvalitetsstyring i slutaktiviteterne, som kan være salg og levering.

Desuden arbejdes der i stigende grad med miljøcertificeringer i forbindelse med miljøstyring. ISO 14001 er et eksempel herpå.

 

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.